Den 24-25 november genomförde klubben en funktionärsutbildning inför
kommande skotercrosstävling/tävlingar. Vi är glad över att efter denna helg
ha fått ytterligare
licensierade funktionärer i klubben.

Foto Copyright ©Markus Jönsson 2012

Storslam för Pontus Engström på Tåsjöbergsbanan

Pontus Engström, Östersunds SSK, körde sig till två fina placeringar i tredje SM-deltävlingen
på Tåsjöberget den 10 mars.

Nära 80 förare kom totalt till start i de tre klasserna Dam, Pro Stock och Pro Open när Tåsjö SSK arrangerade tredje SM-deltävlingen på Tåsjöbergsbanan den 10 mars. Klubben fick förfrågan av
Svemo att anordna tävlingen och ett 70-tal funktionärer har varit delaktiga i arbetet med tävlingen.

!!Det känns otroligt roligt att vi blev tillfrågade. Förra året arrangerade vi första tävlingen på banan som nyligen blivit klar och både vi och åkarna var mycket nöjda. SM-deltävlingen har krävt ett stort frivilligt engagemang men allt har flutit på otroligt bra.
Att vi har fått mycket snö i vinter säkrade bra kvalitet på banan och åkarna verkar mycket nöjda med det arbete vi lagt ned vilket känns otroligt roligt, säger tävlingsledaren Magnus Bergström.

Hemmahoppet Mattias Karlsson i Pro Stock körde inledningsvis mycket bra och tog hem segern
i ett av heaten. Men i finalen blev motståndet för hårt och han slutade på en total sjunde plats.
Segrade gjorde i stället dagens suverän Pontus Engström för Östersunds SSK på sin Arctic Cat.
Han knep även en tredje plats i Pro Open.
Segrade där gjorde Adam Renheim, Lima MS.

!!Det var otroligt tungt på slutet. De sista varven var väldigt jobbiga
så jag är enormt nöjd över mina placeringar idag, säger Pontus Engström.

På damsidan vann Anna-Carin Karlsson, Älvsbyn.

Pernilla Hermansson

TÅSJÖ SNÖSKOTERKLUBBS TÄVLINGSHISTORIA

Året var 1992 och det var mycket prat om vilken skoter som var snabbast, men ingen hade visat upp sig inför "allmänheten". Esbjörn Blom, byns skoterhandlare, inbjöd andra återförsäljare till en utmaning för att mäta sina maskiners krafter inför publik på Prästtjärn som ligger på Tåsjöberget, samtidigt kördes även en "vanlig" dragracingtävling (750 fot = 228,6 meter).

Ordet "UTMANINGEN" har under årens lopp fått följa med som namn på
våra arrangerade tävlingar.

Själva utmaningen gick till så att dom återförsäljare som skulle mäta sina maskiners krafter, startade en bit upp på landbacken och så mättes slutfarten efter ca: 500 meter. Segrare blev en Artic Cat detta första år. (om vi inte minns helt fel). Samma typ av arrangemang kördes även åren 93 och 94.

1993 blev det ett publikrekord som kommer att vara svårslaget på Tåsjöberget, över 2000 åskådare och många hundra skotrar! Men 1995 började vi köra backtävling i slalombacken.

Under årens lopp har tävlingsbanan i backen ändrat karaktär både vad det gäller antal startande i varje heat och utformningen på banan. Första året i backen var banan ganska rakt uppför med 2 startande per heat, på varsin bana, och tidtagning för placering i elimineringsstege. Vartefter åren gick så blev banan
mer och mer "krokig".

Första tävlingen 1999 så började vi köra med 4 startande per heat, inom samma bana, och la även in konstgjorda hopp, samt började med poängberäkning
istället för tidskval. Samma år fick vi även förmånen att arrangera SNOWMOBILE BACKCUPS FINAL (med tio dagars varsel) efter att den arrangörsklubb som egentligen skulle haft finalen backat ur.

Skoterfolkrace

05-03-04 13:51
Skoterfolkrace på Tåsjöberget
Det drar ihop sig till uthållighetstävlingen på Tåsjöberget

Nu börjar det dra ihop sig! Glöm inte Uthållighetstävlingen på Tåsjöberget Lördagen den
19:e Mars. Snöförhållandet är bra och slalombacken som tävlingen körs i är väl
prepparerad. Det kommer att bli hård fight mellan gamla skotrar av olika märken.
Glöm inte att anmäla er. Det finns ett antal platser kvar.... Övriga upplysningar finns på

Vi hälsar tävlande och publik hjärtligt välkommna!

Hälsningar Tåsjö SSK

06-02-11 13:01

Efter en mycket lyckad folkracetävling under fjolårssäsongen så har vi nu beslutat om
att köra igen. Tävlingsdagen är den 18:e Mars. Banan som är lagd i slalombacken
håller mycket fin klass. Tävlingen går ut på att man lagvis ska hålla en veteranskoter
igång under fyra timmar. Flest varv vinner. Snöskotrarna är av årsmodell 85 eller äldre.
Tävlingsformen är relativt ny, men väldigt uppskattad av både publik och tävlande. Vill
man veta mer så hittar man tävlingsregler och en del info på Tåsjö SSK´s hemsida
På kvällen så är puben öppen på Fjällsikten.

Välkommen den 18:e Mars / Tåsjö SSK

07-03-06 14:39
Flest varv vinner!

Efter två års tävlande med gott resultat och nöjda förare så kör vi igen.
Den 24/3 så är det dax för snöskoterfolkrace på Tåsjöberget.
Tävlingen går som vanligt ut på att hålla en gammal bladfjädrad skoter vid liv i fyra timmar.
Flest varv vinner. Tävlingen körs i team bestående av 3-6 förare.

HEDERSPRISER:
"Lägsta medelhastighet" Team # 15 Evervärst (Kört alla timmar och fått ihop 49 varv)
"Dagens vurpa" Team # 3 Bre Hagga (För en av många utförda vurpor)